NOU: se poate plati si cu Google Pay si Apple Pay!

Quilting - noile cusaturi de matlasare la masina Bernina 790D

Quilting - noile cusaturi de matlasare la masina Bernina 790D

Am de ceva timp o super masina de cusut, brodat si quilting 790 PLUS și am crezut că știu tot ce poate face. Dar recent am descoperit un set de cusături de matlasare pe care nu le-am observat până acum. Am făcut quilt de perete folosind variații ale cusăturilor recent descoperite.

Cusăturile din meniul Quilt

Cusăturile se găsesc în meniul de matlasat al unor modele BERNINA. Este vorba despre cusăturile nr. 196, # 197 și # 198. Aceste cusaturi curbe de sunt toate variații ale aceleași cusături. Dacă nu aveți in meniu aceste cusături, continuați să citiți și vă voi arăta o cusătură similară pentru toate mașinile BERNINA.

Piciorusele presoare

Aceste cusături pot fi cusute folosind o varietate larga  de picioruse presoare, inclusiv piciorul universal, si piciorusul cu model invers # 1D. Dacă doresti sa executi aceste cusături de matlasare alegerea piciorusului depinde de proiectul tău. Pentru proiecte matlasate de dimensiuni mici, puteți utiliza acceasi optiune pentru toate cusaturile, cum ar fi modelul invers al piciorului # 1D sau piciorusul transparent #34D. Faceți clic aici pentru mai multe informații cu privire la piciorusele presoare uzuale BERNINA.

Am folosit piciorusul deschis pentru broderie nr. #20/20C/20D pentru ca imi place sa vad aria deschisa in timp ce cos ca sa vad exact forma cusaturii. Pentru păturile mari, cea mai bună alegere este piciorusul nr. # 50. Faceți clic aici pentru a vedea o postare anterioară despre diferența dintre picioarele presorului cu alimentare dublă și piciorusul # 50.

Modele de matlasare (quilting)

Am experimentat aceste trei cusături, folosindu-le ca si tipare de quilting. Aceste cusături sunt la fel de ușor de executat ca si o cusătura drepta, dar aspectul proiectelor dvs. De quilting este net superior făcându-le mai interesante din punct de vedere vizual. Mai jos sunt prezentate câteva modele cusaturi curbe, care prezintă doar câteva moduri de matlasare.

Cusatura aleatorie de matlasare : Este o cusatura simpla, un model model ce imbina cusaturi verticale, orizontale sau diagonale cusute la întâmplare pe țesătura dvs. Nu este nevoie să coaseți drept, suprapunerea este OK. Cu cât faceti mai multe cusauri quiltul capata textura.  Cusatura lant : O altă modalitate ușoară de a se quilt senzational este executarea unor cusaturi egal distantate pe toată suprafața țesăturii. Pentru a realiza cusaturile utilizați ghidajul de cusătură / matlasare care se atașează pe spatele piciorului presor (prezentat în fotografia de mai jos). Liniile pot fi cusute vertical, orizontal sau în diagonală după dorință.

Cusatura de matlasare in clepsidra: coaseti linia curba în două directii diferite , cu una dintre ele in oglinda cu cealalta astfel încât să formeze un model repetabil de clepsidră. Secretul pentru aceast model este pornirea fiecărei cusaturi pe același plan, astfel încât cusaturile sa fie in oglinda. Desenați o linie orizontală la punctul de pornire dorit. Aliniați acul la linia trasată de fiecare dată când porniți o nouă linie verticală de cusături. 

Cusatura de matlasare(quilting) grila: quilting-ul de tip grilă începe la fel ca quilting-ul de tip lant. După ce liniile sunt cusute, coaseți un al doilea set de linii în direcția opusă pentru a forma o grilă. Din nou, liniile pot fi cusute vertical, orizontal sau în diagonală după dorință.Cusătură de matlasare (quilting) alternativăDacă mașina dvs. nu are cusăturile despre care am discutat, folositi cusatura # 4 si veti obtine un aspect similar. Quilt-ul nu va fi la fel de intins dar poate fi ajustat pentru un aspect similar, dar mai mic. Măriți lungimea cusăturii pentru a deschide cusatura și începeți să vă jucați cu ea.

Cartea de cusături

Dacă aș fi făcut o carte de cusături, pe care doresc sa o fac de mai mult timp ar fi aratat ca in imagine. Aici vedeti o versiune colorată!

 

 

 

 

 

 

Postari Similare
  1. Cum să începeți o afacere in croitorie - Alegeți-vă atent nisa in care doriti sa va dezvoltati... Cum să începeți o afacere in croitorie - Alegeți-vă atent nisa in care doriti sa va dezvoltati...