NOU: se poate plati si cu Google Pay si Apple Pay!

Sfaturi si trucuri pe care nu le stiai despre nasturi

Sfaturi si trucuri pe care nu le stiai despre nasturi

Adeseori, ii gasesti raspanditi prin sertare si mai gata ca te incurca de cate ori vrei sa faci putina ordine. Sau poate ii pastrezi in cutii de ciocolata si in sticlute transparente, unde poti sa ii admiri in voie. Este vorba despre nasturi, accesorii prezente in fiecare casa.

Unii ii colectioneaza din pasiune, altii, in schimb, ii depoziteaza doar pentru ca nu se stie niciodata la ce pot folosi. Sunt dragalasi sa-i privesti adunati pe toti la un loc si cu putina imaginatie, ai putea sa realizezi decoratiuni unicat si poate mult mai multe de atat.

Multicolori, metalici, din lemn, ceramica sau poate sidefati, pictati manual sau crosetati, cu gaurele sau cu piciorus, este imposibil sa nu-i adori. Adevarul este ca au un farmec incredibil. Iar cat despre utilitate… ce sa mai vorbim?

Fie vorba intre noi… nastureii nu servesc doar pentru a inchide o camasa sau un palton…

Cum cos un nasture

Iata cateva trucuri si sfaturi pe care trebuie neaparat sa le cunosti despre nasturi:

Cum sa intaresti un nasture?

Macar o data, ti s-a intamplat sa pierzi un nasture de la fusta sau de la pantaloni, in momentele cele mai nepotrivite. Nu-i asa ca ai vrea sa descoperi o ”smecherie” in masura sa te scuteasca de firele ramase atarnate in locul nastureilor cazuti si de jena slitului desfacut?

Daca ai in casa lac de unghii transparent, treci cu pensula chiar peste firele de ata care-i tin prinsi de tesatura. Procedand astfel, te vei convinge ca nu se vor mai rupe atat de usor si nu vei mai risca sa-i pierzi.

Cum ii mai poti utiliza?

Cat de enervant este sa te pregatesti de o petrecere si sa-ti dai seama ca cerceii preferati sunt desperecheati si nu gasesti decat unul? Sau aflandu-te in calatorie, nu ti-ar place sa tii in ordine fiecare pereche de cercei?

Nimic mai simplu! Foloseste nasturi de marime medie! Imposibil sa nu gasesti cativa in plus prin cutiuta cu ”surpize”. Apoi, tot ce mai ai de facut, este sa fixezi fiecare cercel intr-un orificiu. Nu doar ca nu-i vei mai pierde prin poseta sau sertare, ci ii vei avea mereu la indemana, imperecheati.

Cum cos un un nasture la masina de cusut?

nasture-masina-de-cusut

Cum sa realizezi o cusatura rezistenta?

O alta varianta sa cresti rezistenta nasturilor, este sa schimbi modul in care ii prinzi de material. Cand ai de cusut un nasture plat, fa mai intai o cusatura lejera. Apoi, infasoara de mai multe ori ata in jurul ”manunchiului” de fire dintre nasture si tesatura, astfel incat sa formezi un fel de piciorus.

Pentru a nu intampina greutati la cusut, te poti folosi de un betisor de chibrit sau de o scobitoare. Inainte sa prinzi nasturele, aseaza intre el si bucata de material ”accesoriul”, care-ti va servi ca distantiator. Dupa, nu mai trebuie decat sa indepartezi chibritul sau scobitoarea si sa invartesti ata pe sub nasture.

Cum sa-i tii mereu in ordine?

Unele piese vestimentare se vand impreuna cu unul sau cu mai multi nasturi de rezerva, utili in situatiile ”de criza”. Dar in mod cu totul absurd, de cate ori trebuie sa-i inlocuiesti, cu greu le gasesti perechea sau altii asemanatori.

Sfatul nostru este sa-i aduni pe toti si sa-i depozitezi intr-o cutie, impreuna cu alte articole de mercerie. Iar inainte sa-i pui la pastrat, fixeaza-i pe o sarmulita sau pe un fir de ata, poate in functie de culori ori pe marimi.

cutii nasturi

Postari Similare
  1. Cum să începeți o afacere in croitorie - Alegeți-vă atent nisa in care doriti sa va dezvoltati... Cum să începeți o afacere in croitorie - Alegeți-vă atent nisa in care doriti sa va dezvoltati...
  2. Istoria Brother: o istorie de peste 100 de ani si prezenta in 44 de țări Istoria Brother: o istorie de peste 100 de ani si prezenta in 44 de țări