NOU: se poate plati si cu Google Pay si Apple Pay!

Termeni si Conditii

TERMENI SI CONDITII

- vanzare comerciala online -

1. DEFINITII SI TERMENI

In cadrul prezentului, termenii de mai jos vor avea urmatoarele intelesuri, daca nu se prevede altfel:

1.1. Triendo / Vanzator – Triendo s.R.L., persoana juridica romana, cu sediul social situat in Bucuresti, Intrarea Iuliu Valaori 5, sector 3, avand nr. de inregistrare in Registrul Comertului J40/1489/2013, C.U.I. 31193300, atribut fiscal RO si conturile bancare avand urmatoarele coduri IBAN: RO72BTRLRONCRT0239677601 deschis la Banca Transilvania.

1.2. Site – domeniul web www.masinidecusut.ro / www.cusut.ro si subdomeniile acestora.

1.3. Cumpărător – persoana fizica / persoana juridica sau orice alta entitate juridica care isi face un cont in site si efectueaza o Comanda (avand intelesul de mai jos).

1.4. Client – persoana fizica / persoana juridica care are acces la Continut (avand intelesul de mai jos) prin orice mijloc de comunicare.

1.5. Cont– sectiunea din site formata dintr-o adresa de email si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in site.

1.6. Continut – inseamna:

  • toate informatiile de pe site care pot fi vizitate, vizualizate sau accesate in orice alt mod prin utilizarea unui echipament electronic;
  • continutul oricarui email trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin utilizarea de mijloace electronice si/sau a oricaror altor mijloace de comunicare disponibile;
  • orice informatie transmisa prin orice mijloc catre Cumparator de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, conform informatiilor de contact specificate sau nu de catre Cumparator;
  • informatii in legatura cu Bunurile si/sau serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
  • informatii legate de Bunurile si/sau serviciile (avand intelesul de mai jos) si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
  • date referitoare la Vanzator, publice si/sau privilegiate.

1.7. Comanda – operatiunea prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului prin intermediul site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si servicii (avand intelesul de mai jos) de pe site.

1.8. Bunuri si servicii – orice produs si/sau serviciu, inclusiv documentele si/sau serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator Cumparatorului ca urmare a Contractului (avand intelesul de mai jos) incheiat.

1.9. Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

1.10. Campanie – actiunea de a expune in scop comercial un numar finit de Bunuri si/sau servicii, avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

1.11. Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume de bani provenind din vanzarea de catre Triendo catre Cumparator a unui Bun si/sau serviciu, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

1.12. Taxa de timbru verde – valoarea exprimata in Lei, platita de Vanzator catre societatea autorizata cu preluarea operatiunilor de colectare, transport si valorificare/reciclare a deseurilor echipamentelor electrice si electronice, in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare.

1.13. Termeni si Coditii– prezentul document, inclusiv orice politici si/sau alti termeni si conditii mentionate in prezentul document si disponibile pe site, cu modificarile ulterioare.

1.14. Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si serviciilor, conform celor detaliate in descrierea acestora.

2. TERMENI SI CONDITII

2.1. Sunteti in relatie contractuala cu societatea Triendo care opereaza site-ul pe care il vizitati si/sau prin care incheiati o tranzactie online, daca nu se specifica in mod expres altfel in alta parte.

2.2. Produsele comercializate prin intermediul site-ului nostru sunt produse fabricate si/sau de marca de catre sau in numele unui producator tert. Societatea Triendo are acord din partea producatorilor pentru utilizarea informatiilor tehnice si specificatiilor functionale ale produselor. Orice incalcare a drepturilor de autor poate fi trimisa la adresa [email protected]

2.3. Va rugam sa cititi cu atentie acesti Termeni si Conditii, deoarece prin intermediul acestora se reglementeaza aspectele ce tin de comercializarea si livrarea de Bunuri si servicii astfel cum sunt acestea listate pe site. Inainte de a finaliza Comanda vi se va solicita in mod specific sa acceptati Termenii si Conditiile in versiunea publicata pe site la momentul respectivei Comenzi. Prin acceptarea acestui document sunteti de acord sa respectati Termenii si Conditiile in versiunea publicata pe site-ul nostru, la momentul Comenzii. Daca nu acceptati acesti Termeni si Conditii, nu veti putea plasa comenzi pe site.

2.4. Triendo isi rezerva dreptul de a aduce oricand modificari Termenilor si Conditiilor si sa posteze modificarile pe site, fara nici o alta notificare. Cu toate acestea, acele modificari pe care Triendo le va considera ca fiind importante urmeaza a fi aduse la cunostinta intr-o maniera corespunzatoare. Orice modificare urmeaza a se aplica Comenzilor ce vor fi facute incepand cu data intrarii in vigoare a respectivei modificari, cu exceptia cazului in care s-a convenit altfel cu oricare dintre Clienti. Inainte de a finaliza o comanda vi se va solicita in mod specific sa acceptati Termenii si Conditiile in versiunea publicata pe site la momentul plasarii respectivei Comenzi. In acest sens, va rugam sa cititi/recititi Termenii si Conditiile de fiecare data inainte de a finaliza o Comanda. Prin acceptarea tuturor celor prezentate aici, sunteti de acord cu respectarea Termenilor si Conditiilor in versiunea publicata pe site la momentul respectiv.

2.5. Prin inregistrarea unei Comenzi pe site, Cumparatorul isi exprima acordul cu privire la forma de comunicare (telefonic sau email) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.6. Furnizarea Bunurilor si serviciilor comandate prin intermediul site-ului se face numai Clientilor care, la momentul plasarii unei Comenzi, comunica o adresa de expediere in Romania.

2.7. Notificarea primita de Cumparator dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu va fi interpretata in niciun caz ca o acceptare a Comenzii. O asemenea notificare se poate face fie electronic (email) fie telefonic, la libera alegere a Triendo.

2.8. Triendo isi rezerva dreptul (i) de a limita in mod individual cantitatile ce pot face obiectul unei Comenzi sau pentru care accepta o Comanda, inclusiv cantitatile rezonabile pentru utilizarea de catre un consumator final si/sau (ii) de a restrictiona sau exclude in mod individual livrarea Bunurilor sau prestarea serviciului catre oricare Cumparator si/sau (iii) de a restrictiona sau exclude in mod individual unele dintre metodele de plata disponibile, in cazul in care apreciaza ca in baza comportamentului sau a activitatii Cumparatorului/Clientului pe site, actiunile acestuia ar putea produce nereguli si/sau incalcari ale oricaror dispozitii ale Termenilor si Conditiilor si/sau ar putea prejudicia in orice fel Triendo. In oricare dintre aceste cazuri, Cumparatorul/Clientul se poate adresa serviciului Relatii cu Clientii la datele de contact indicate pe site pentru mai multe informatii despre decizia sau actiunea Triendo. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau servicii din Comanda, Triendo va anunta Cumparatorul la adresa de email sau la numarul de telefon care i-au fost transmise la momentul efectuarii Comenzii si va returna suma de bani achitata.

2.9. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator prin intermediul postei electronice si/sau a unui sMs a notificarii de expediere a Comenzii.

2.10. Pentru Comenzile a caror livrare urmeaza a fi facuta la showroom-urile Triendo, preturile si rezervarile Bunurilor si/sau serviciilor sunt valabile 72 (saptezecisidoua) de ore de la momentul inregistrarii Comenzii de catre Cumparator.

2.11. Prezentul document si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe site vor sta la baza Contractului, acesta fiind completate de certificatul de garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia pentru Bunurile achizitionate de catre Cumparator.

2.12. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin folosirea tuturor informatiilor si formularelor existente in sectiunea „Contact” din site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

2.13. Triendo poate publica pe site informatii despre Bunuri si/sau servicii si/sau promotii derulate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care Triendo are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

2.14. In conditiile prevazute de lege, pretul Bunurilor afisat pe site, include Taxa de timbru verde. In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita detalii cu privire la suma exacta adaugata la pretul Bunului, atunci acesta se va putea adresa serviciului Relatii cu Clientii al Triendo.

2.15. In cazul platilor online, Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar fara a se limita la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia. Responsabilitatea in acest sens este doar in sarcina exclusiva a Cumparatorului.

2.16. Informatiile (incluzand dar fara a se limita la imaginile, prezentarile multimedia etc.) referitoare la caracteristicile Bunurilor si/sau serviciilor disponibile site nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Triendo, ci sunt utilizate exclusiv cu titlu de prezentare a ofertelor Vanzatorului.

2.17. Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe site, prin adaugarea Bunurilor si/sau serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata printr-una din modalitatile disponibile si indicate expres la momentul plasarii Comenzii. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun si/sau serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru acestea. Adaugarea unui Bun si/sau serviciu in cosul de cumparaturi, fara insa a finaliza Comanda, nu atrage dupa sine inregistrarea Comenzii respective si, implicit, nici rezervarea automata a Bunului si/sau serviciului.

2.18. Prin finalizarea Comenzii:

2.18.1. Cumparatorul garanteaza faptul ca toate datele furnizate de acesta sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii;

2.18.2. Cumparatorul isi exprima consimtamantul expres cu privire la posibilitatea Vanzatorului de a-l contacta, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului conform liberei aprecieri a Vanzatorului.

2.19. Vanzatorul poate rezilia contractul de cumparare si, implicit, anula Comanda efectuata de Cumparator, prin intermediul unei notificari prealabile transmisa acestuia din urma, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca Cumparatorul sa poata pretinda Vanzatorului niciun fel de despagubiri, in urmatoarele cazuri: neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platilor online; invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Triendo, in cazul platilor online; datele furnizate de Cumparator pe site sunt incomplete si/sau incorecte; Cumparatorul nu respecta prezentele Termeni si Conditii (cu exceptia cazurilor in care nerespectarea este considerata de Vanzator ca avand un caracter minor); prin activitatea sa pe site, Cumparatorul provoaca sau poate provoca prejudicii de orice fel pentru Vanzator, afiliatii sau furnizorii acestuia din urma; efectuarea a mai mult de 2 (doua) incercari consecutive de livrare esuate pentru acelasi produs.

2.20. In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract (astfel cum este acest termen reglementat de prevederile Articolului 9 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, cu modificarile si completarile ulterioare), acesta din urma trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma respectiva in termen de maxim 14 (paisprezece) zile de la data primirii informarii din partea Cumparatorului cu privire la decizia sa de retragere din Contract. suma va fi returnata astfel:

2.20.1. pentru Comenzile achitate online cu card – prin restituire in contul bancar din care a fost efectuata plata;

2.20.2. pentru Comenzile achitate cu ordin de plata, ramburs, etc. – prin virament bancar, in acest sens fiind necesar indicarea de catre Cumparator a unui cont bancar valid si a titularului acestuia;

2.20.3. pentru Comenzile achitate prin credit de consum – anulare/recalculare contract rate.

2.21. Vanzatorul va putea amana rambursarea oricarei sume catre Cumparator pana la primirea efectiva a Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care Vanzatorul nu s-a oferit sa recupereze el insusi Bunurile (urmand ca data de la care va incepe sa curga termenul de 14 zile sa fie data cea mai recenta).

2.22. In cazul in care un Bun si/sau serviciu comandat de Cumparator nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul bancar indicat de catre Cumparator contravaloarea Bunului si/sau serviciului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta de o asemenea imposibilitate sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului, oricare dintre acestea intervine prima.

2.23. Exceptari de la dreptul de retragere. sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract, urmatoarele:

2.23.1. contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului şi dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a Contractului de catre Vanzator;

2.23.2. furnizarea de Bunuri si/sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile de pe piata financiara pe care Vanzatorul nu le poate controla si care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

2.23.3. furnizarea de Bunuri confectionate dupa specificatiile prezentate de Cumparator sau personalizate in mod clar;

2.23.4. furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

2.23.5. furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Cumparator;

2.23.6. furnizarea de Bunuri care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

2.23.7. Contractele in cazul carora Cumparatorul a solicitat in mod special Vanzatorului sa se deplaseze la domiciliul/sediul sau pentru a efectua lucrari urgente de reparatie sau de intretinere. Daca, cu ocazia unei astfel de vizite, Vanzatorul presteaza alte servicii in afara celor solicitate in mod expres de Cumparator sau furnizeaza alte Bunuri decat piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrarilor de intretinere sau de reparatie, dreptul de retragere se aplica respectivelor servicii sau Bunuri suplimentare;

2.23.8. furnizarea de inregistrari audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate dupa livrare;

2.23.9. furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere.

2.24. Confidentialitate.

2.24.1. Informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator/Client Vanzatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului.

2.24.2. Cumparatorul nu va putea face nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau dezvalui in orice alt mod catre terte parti aspecte in legatura cu o Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

2.24.3. Prin transmiterea de informatii si/sau materiale prin intermediul site-ului, Cumparatorul/Clientul ofera Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale si/sau informatii. Totodata, Cumparatorul/Clientul este de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri si/sau tehnici pe care le-a transmis prin intermediul site-ului.  Triendo nu va putea fi considerat ca subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise de Cumparator/Client, cu exceptia cazului in care legislatia in vigoare nu prevede altfel.

2.24.4. Prin inscrierea in baza de date a Triendo, Clientul/Cumparatorul isi exprima consimtamantul expres, in limitele prevazute de legislatia in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai Triendo, incluzand dar fara a se limita la: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii; agentii de stat, guvernamentale sau asociatii din domeniul asigurarilor, atunci cand legislatia aplicabila prevede acest lucru; alte companii cu care Triendo poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata Bunurilor si/sau a serviciilor etc.

2.25. Plati

2.25.1. Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A., conform dispozitiilor legale in vigoare.

2.25.2. Pretul, modalitatea si termenul de plata ale acestuia sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si/sau serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform legislatiei in vigoare.

2.25.3. Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii cu privire la Bunurile si/sau serviciile vandute, precum şi cu privire la orice alte plati in legatura cu Comanda, exclusiv in format electronic, prin intermediul postei electronice, la adresa de email mentionata de Cumparator la data efectuarii Comenzii/in Contul sau. Astfel, prin transmiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sau expres cu privire la primirea facturilor in format electronic conform celor anterior detaliate. In cazul in care Cumparatorul nu primeste factura in termen de mai mult de 48 (patruzecisiopt) de ore de la plasarea unei Comenzi, acesta va putea sesiza Triendo la adresa de email: [email protected].

2.25.4. Datele cardului de plata ale Clientului/ Utilizatorului/ Cumparatorului nu vor fi accesibile Triendo si nici nu vor fi stocate de catre Triendo sau de catre procesatorul de plati integrat in site, ci doar de catre institutia de autorizare a Tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate Clientul/ Utilizatorul/ Cumparatorul va fi informat anterior introducerii datelor.

2.25.5. Pentru motive de securitate a Tranzactiilor, Clientul/ Utilizatorul/ Cumparatorul este sfatuit sa nu ramana logat pe site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in Cont nu este permisa, fiind recomandata crearea si folosirea unei parole cu un nivel ridicat de securitate (e.g. sa contina cel putin opt caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale).

2.26. Livrarea Bunurilor

2.26.1. Vanzatorul va livra Bunurile catre Cumparator fie in sistem de curierat door-to-door, fie in showroom-urile Triendo, conform optiunii Clientului.

2.26.2. In cazul in care Cumparatorul opteaza pentru livrarea Bunurilor in sistem de curierat, Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

2.26.3. Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si/sau prestarea serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.

2.27. Garantii

2.27.1. Toate Bunurile comercializate de Triendo, cu exceptia celor Bunurilor resigilate, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Bunurile sunt noi (exceptie Bunurile resigilate), in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

2.27.2. Bunul reclamat defect in perioada de garantie trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service mentionat in certificat. Respectivul centru autorizat de producator va prelua intreaga responsabilitate a rezolvarii garantiei. Lipsa certificatului de garantie al Bunului trebuie semnalata Triendo in maxim 48 (patruzecisiopt) de ore de la receptia Bunului pe adresa [email protected]. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

2.27.3. In cazul Bunurilor resigilate, certificatul de garantie este emis de catre Triendo, iar garantia poate sa acopere o perioada diferita fata de cea aferenta aceluiasi Bun nou, sigilat. Perioada de garantie este specificata in certificatul de garantie pentru fiecare Bun resigilat in parte. Conditiile de utilizare, manipulare si transportare a unui Bun resigilat sunt aceleasi cu cele ale produselor sigilate si beneficiaza de aceleasi servicii daca nu este stipulat altfel in pagina produsului.

2.28. Transferul dreptului de proprietate asupra Bunurilor. Dreptul de proprietate asupra Bunurilor va fi transferat la data livrarii, dupa efectuarea platii de catre Cumparator, in locatia indicata in Comanda (prin „livrare” se intelege semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).

2.29. Raspundere

2.29.1. Vanzatorul nu va fi tinut responsabil pentru daune de orice natura pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricareia din obligatiile sale ce ii revine conform Comenzii si/sau pentru daune care rezulta in urma utilizarii Bunurilor si/sau serviciilor dupa livrare si/sau, in special, ca urmare a pierderii Bunurilor respective.

2.29.2. Prin crearea si utilizarea Contului, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

2.29.3. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul / Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc prezentele Termeni si Conditii in ultima versiune actualizata care este disponibila pe site la data utilizarii continutului si/sau la data plasarii unei Comenzi.

2.29.4. Ulterior crearii Contului, utilizarea Continutului echivaleaza cu acceptarea tuturor si oricaror modificari intervenite asupra prezentelor Termeni si Conditii, precum si a tuturor si oricaror versiuni actualizate ale acestora.

2.29.5. Termenii si Conditiile site-ului pot fi modificati oricand de catre Triendo, acestia fiind opozabili Clientilor / Utilizatorilor / Cumparatorilor de la data afisarii pe site. Acceptarea Termenilor si Conditiilor site-ului se realizeaza prin bifarea checkbox-ului corespunzator din site si/sau prin transmiterea Comenzii si/sau prin efectuarea unei plati online.

2.30. Prelucrarea datelor cu caracter personal

2.30.1. Triendo este inregistrata in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub numarul 0004585.

2.30.2. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare, Triendo are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale ce ii sunt furnizate.

2.30.3. Scopul colectarii datelor este: informarea Clientilor/Cumparatorilor privind situatia Contului lor, informarea  Cumparatorilor privind evolutia si starea Comenzilor, evaluarea  Bunurilor si/sau serviciilor oferite, activitatii comerciale, de promovare a  Bunurilor si/sau serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul  Clientului/Cumparatorului.

2.30.4. Prin completarea datelor in formularul de creare de cont si/sau de Comanda, Cumparatorul declara si isi exprima acordul neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a Triendo, inregistrata in Registrul de Evidenta a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sub numarul 0004585 si, totodata, isi exprima in mod expres si neechivoc acordul ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate nelimitat teritorial si/sau temporar de catre Triendo, afiliatii si colaboratorii acestora pentru desfasurarea si/sau derularea de catre Triendo, afiliatii si colaboratorii acestora, de activitati cum ar fi, dar fara a se limita la: activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului. De asemenea, Cumparatorul isi da acordul expres si neechivoc ca aceste date personale sa poata fi transferate (cedate) de catre Triendo atat afiliatilor sai cat si altei/altor entitati din Romania sau strainatate.

2.30.5. Prin citirea prezentelor "Termeni si Conditii" ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor, astfel cum sunt toate acestea  garantate conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare.

2.30.6. Aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor personale care va privesc şi sa solicitati stergerea acestora. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata, semnata si expediata la adresa: Electromagnetica Business Park, București, cod postal 013132, Strada Varful Inalt nr. 75, Sector 1, in atentia TRIENDO S.R.L. sau puteti formula plangere la Autoritatea Nationala de supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de lege care v-au fost incalcate.

2.30.7. Triendo poate furniza datele cu caracter personal ale Cumparatorului catre alte societati/profesionisti cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare. Cu titlu exemplificativ, astfel de societati/profesionisti pot fi: furnizori de servicii de marketing, curierat, servicii de plata/bancare, telemarketing sau alte servicii, furnizate de companii cu care Triendo ar putea dezvolta programe comune de ofertare pe piata  Bunurilor si/sau serviciilor noastre, asiguratori etc. Totodata, Triendo poate transmite astfel de date cu caracter personal catre autoritatile si organismele romanesti competente, precum: Parchete, Politie, instante judecatoresti, ca urmare a unor cereri expres formulate de acestea si doar in limitele dispozitiilor legale incidente.

2.31. Caz de Forta Majora

2.31.1. 2.31.1. Prin Caz de Forta Majora se intelege orice eveniment imprevizibil si insurmontabil care nu este cauzat de o parte şi care este in afara controlului partilor, incluzand (fara a se limita la)

(i) orice act fortuit, dezastru natural, greva generala, insurectie, razboi, atac terorist sau tulburari civile sau

(ii) orice alt eveniment similar avand ca efect impiedicarea uneia sau a ambelor Parti de la a-si indeplini obligatiile contractuale.

Un Caz de Forta Majora exista pentru intreaga perioada in care efectele sale persista si afecteaza partea respectiva.

2.31.2. Partile vor fi exonerate de obligatiile ce le revin in baza prezentului Contract in masura in care neindeplinirea acestora este rezultatul producerii sau efectelor unui Caz de Forta Majora pe perioada cat dureaza cazul de forta majora sau efectele sale. Partile vor continua insa sa isi indeplineasca toate celelalte obligatii care nu sunt afectate de Cazul de Forta Majora.

2.31.3. Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

2.32. Legislatia aplicabila. Litigii

2.32.1. Prezentul Contract si drepturile si obligatiile parţilor in baza sa vor fi guvernate si interpretate in conformitate cu legislatia romana.

2.32.2. Eventualele litigii, divergente sau pretentii rezultate din sau in legatura cu prezentul Contract vor fi solutionate prin negocieri amiabile. Daca aceste negocieri nu au succes, litigiile vor fi solutionate de instantele competente de drept comun din Municipiul Bucuresti. Pentru probleme cu comenzile ce nu se pot regocia amiabilul cu personalul de vanzari asigurat de catre Vanzator, puteti inainta o cerere de conciliere amiabila la [email protected], in atentia responsabilului Dan Coanda

2.33. Diverse

2.33.1. Cesiune: Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea corespunzatoare a Comenzii, singura obligatie a Vanzatorului intr-o astfel de situatie fiind aceea de a transmite catre Cumparator o informare scrisa, nefiind necesar acordul acestuia din urma. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

2.33.2. Renuntare: Nici o renuntare a Triendo de la oricare dintre prevederile acestor Termeni si Conditii nu va produce efecte daca nu se specifica in mod expres ca este o renuntare si daca nu sunteti notificat in scris despre aceasta.

2.33.3. Nulitate: In cazul in care o instanta sau autoritate competenta decide ca oricare dintre dispozitiile acestor Termeni si Conditii este invalida, ilegala sau inaplicabila conform legii in vigoare, respectiva dispozitie va fi modificata si interpretata astfel incat sa se realizeze cel mai bine obiectivele avute in vedere de respectiva dispozitie, in masura permisa de lege. Restul dispozitiilor vor ramane in vigoare.

2.33.4. Intregul Acord: Prezentele Termeni si Conditii, precum si orice alte documente (inclusiv in format electronic si/sau publicate pe site) la care se face referire in prezentul document, precum si orice alta dispozitie din contractul de achizitie, contin intreaga intelegere dintre Cumparator si Triendo cu privire la Comanda si la contractul de cumparare. Nici o expunere si/sau declaratie, orala sau scrisa, care nu este inclusa in mod expres in prezentul nu va fi obligatorie pentru parti daca nu a fost convenita de comun acord in scris intre acestea.


SC TRIENDO SRL

Magazin online